Canal Street

Historien om Canal Street

Canal Street er en av Norges aller fineste musikkfestivaler og har sine røtter i jazz og blues. Festivalen har blitt arrangert årlig siden 1996. Ett av festivalens kjennetegn er bruken av spesielle arenaer, der særpreg og opplevelse går hånd i hånd med musikalske møter.

Mennesker, musikk, magi

Fyrjazz på lille Torungen fyr, badeblues & plaskejazz i Merdø uthavn, bohemjazz på ferjestedet Kolbjørnsvik og ”Føling på fyllinga” på Heftingsdalen renovasjonsanlegg er noen eksempler på dette.

Sted, kultur og historie

Som en festival som både har jazz og blues som utgangspunkt, gir dette spesielle muligheter til å vise de ulike musikalske uttrykk i spekteret mellom to genre som historisk henger tett sammen.

Ved å ta i bruk de maritime miljøer og de særegne arenaer som Arendal har å by på, ønsker vi å lage en helhetlig opplevelse der sted, kultur og historie danner virkningsfulle rammer rundt musikalske møter mellom artister og publikum.

Canal Streets programstrategi er å tilby det beste av det norske, det nye spennende, men også det tradisjonelle uttrykket innen genrene. Vi har gjennom årene hentet mange artister fra våre skandinaviske naboland, og har fra 2006 også kunnet tilby større, internasjonale artister.

Posten har blitt vist 680 ganger