Vanvidd

Bandnavn
Vanvidd

Når ble bandet startet
2013

Øvingssted
Arendal

Musikkstil
Folkemusikk, Blackmetal

Bandmedlemmer
Markus Lillegaard – Bass
Sondre Kile Andersen – Trommer (2013-2014), Keyboards (2017-)
Kjetil Emil Lie – Gitar
William Moltemyr – Gitar
Mathias Dahlsveen – Vokal
Ole Markus Nordhagen – Gitar

 

Bandets historie og diskografi
Høsten 2013 ble Arendalsbandet Vanvidd grunnlagt med en visjon om å skape en ny form for norsk metall. Tanken bak musikken var å blande nittitallets kompromissløse svartmetall med tradisjonell folkemusikk hvor folketoner skulle møte kalde, mørke riff med folketro og eventyr som sitt hovedsakelige tematiske fokus.
Resultatet ble en trolsk forening av flere forskjellige musikalske verdener som bindes sammen av de ulike instrumentene, og drives frem av skjærende, brutale vokaler som formidler tekster med en fortellermåte basert på både sagalitteratur og samtidspoesi.
Vanvidd er et band som tar musikken svært seriøst på tross av sin sans for kunstnerisk selvironi og lyrisk humor. Medlemmene verdsetter også musikalsk enkelhet, noe som gir lydbildet et sunt minimalistisk og upolert preg uten overdreven bruk av effekter og lydmanipulasjon.
På et musikalsk og tematisk nivå er Vanvidd sammenlignbart med band som Moonsorrow, Finntroll, Kalmah og Korpiklaani, men bandet beholder likevel sin kreative integritet med et særegent og trolsk lydbilde som kommer av å være et Sørlandsk svartmetallband formet av Skagerraks mektige bølger.
Vanvidd har store ambisjoner og har spilt konserter både lokalt og i utlandet til tross for sin unge besetning. Mannskapet består av seks unge mennesker som alle er lidenskapelig viet til musikken de lager, og som lever for å formidle den til alle og enhver som lyster etter mørke, galskap og eventyr fra fordums tider

Posten har blitt vist 293 ganger