Raylee

Bandnavn
Raylee

Når ble bandet startet
2008

Øvingssted
Tromøy

Musikkstil
Pop

Bandmedlemmer
Raylee Charlotte Kristiansen – Vokal

Bandets historie og diskografi
Raylee er oppvokst på Tromøy og ble kjent som barnestjernen «Lotta». Hun ble kjent med sangen «Hvem eier», som er sett over 1,2 millioner ganger på YouTube. Som elleveåring hadde hun sin første store rolle, da hun spilte hovedrollen i en oppsetning av Annie i Oslo høsten 2008.

Hun vant LOS Fondets drømmekonkurranse i Kristiansand Dyrepark i 2008 og brukte premien på 100 000 kroner til å gi ut musikkalbumet Min egen stil, i samarbeid med Ronny Janssen i hans studio Snakehips 15. juni 2009. Dette førte til platekontrakt med Sony Music Entertainment. 27. mai 2011 ga Kristiansen ut sin andre plate, Bevis at du tør, på plateselskapet MTG Music. I 2017 ga hun ut sin første egenskrevne låt, «Love Me».

Hun har deltatt i flere tv-programmer. Høsten 2014 deltok hun i sesong 3 av Stjernekamp på NRK1. Våren etter deltok hun i Melodi Grand Prix med låten «Louder». Høsten 2016 endte hun på tredjeplass i sesong 12 av Skal vi danse på TV 2. I 2020 deltok hun i Melodi Grand Prix på nytt, med låten «Wild». Hun endte til slutt på en tredjeplass i finalen, og «Wild» nådde en 24. plass på VG-lista.

 

Diskografi

  • 2009: Min egen stil
  • 2011: Bevis at du tør

Singler

  • 2009: «Rundt og rundt»
  • 2013: «Get Ya Heels On»
  • 2014: «We Make it Burn»
  • 2014: «Back to Now»
  • 2014: «Wish for You»
  • 2015: «Louder»
  • 2016: «Falling Awake»
  • 2016: «Bare vi»
  • 2017: «Love Me»
  • 2020: «Wild»
  • 2020: «Unspoken»