Moringen Pub 2002-

Velkommen til Hisøys mest sympatiske lokalpub hver frædda fra 19.00-01.00

Du finner Moringen ca. 75 meter fra fergeleiet i Kolbjørnsvik.

Historikk:

Vinteren 1999/2000 begynte Kolbjørnsvik Vel å arrangere pubkvelder. Det ble søkt bevilling fra gang til gang, og utstyret var så som så. Nissa Øyen stilte med disk fra sjøbua si og vi fikk låne et kjøleskap fra Arendals bryggeri. Dette viste seg fort å være svært populært og høsten 2002 ble Moringen ANS etablert.

Bevilling kom i februar og det ble inviterte til åpening uten godkjenning. Den kom samme dag, og fredag 22. februar åpent Moringen pub i » nye» lokaler.

Interiør ble hentet fra gode venner og bardisk kom igjen fra Nissa Øyen. Nå ble det hel lerk og med 12 strøk lakk begynte det nå å se ut som en ordentlig skjenkestue. Allerede sommeren 2003 åpnet terrassen med uteservering og utvidet skjenkebevilling.

Ideen bak Moringen pub er både historisk og personlig. Kolbjørnsvik hadde før forbudstiden hele 7 skjenkestuer. Serveringssteder var det ikke manko på.

Moringen pub ble malt hvit innvendig, slik som det var før. Inspirasjon til innredning er også hentet mange besøk på vest-kysten av Irland. Fra Galway og sørover finnes det mange «Moringer».

En pub er samlende og styrker lokalmiljøet. Kolbjørnsvik fortjener et slikt tilbud, og det har vist seg at puben er liv laga.

Fra 2002 til 2009 ble Moringen pub drevet og eid av Jan Krøger og Knut Fonneløp Storhaug.

I 2010 solgte Jan Krøger sin andel til henholdsvis Lasse Sventrup Andersen og Thom Knudtzon, på slutten av samme år kom Espen Friisø Orre og Arvid Johannessen også med på eiersiden i puben.

Fra 2016 er Moringen pub eiet og drevet av 6 medeiere. Dette er : Arvid Johannessen, Espen Friisø Orre, Lasse Svensrup Andersen, Thom Knudtzon og Knut Fonneløp Storhaug og Geir Magne Lundstøl. Thom og Espen jobber hovedsaklig med kontoroppgaver og den store sommerkonserten.

Sail on!

All info hentet fra Moringen sine hjemmesider https://moringen.wordpress.com/ 

Posten har blitt vist 977 ganger