Pollen Disco – 1978 til 1981

Startet november 1978 og varte frem til sommeren 1981. Pollen Disco var et alkoholfritt sted for ungdom 13 til 18 år, med diskotek, teater og konserter.

Diskoteket lå i en tilbaketrukket bygning som var et tidligere pakkhus, like før Grandgården, og utenfor Fløystadgården rett bak Langbryggen 17b. For de som husker Bistron, var inngangen vedsiden av den.

Stedet ble nedlagt sommeren 1981 PGA manglende støtte fra kommunen.

Litt fun-facts. Ble egentlig startet som Arendal Biljardsalonger i 4 etasje i det som vel het Pollen senteret. (Senterene var ikke så store den gangen) Der var Bistro’n, Øystein Pettersen herreklær. Bitten dameklær og Bitten Barneklær.
Det var Ragnar Nilsen og Per Røed som startet det rundt 1976 tror jeg. De utvidet med ungdomsdisko i 5 etasje og jeg fikk jobb som DJ der i 78. Per og Ragnar gikk lei, og overlot greiene til meg ganske raskt. Vi holdt på fram til Kilden åpnet i 1982? Det var alkoholfritt men kunne du gå stødig opp trappa en etasje, kom du inn. Spilte først sammen med Arne Marius Stenslund, så kom Bjørnar Larssen med og til slutt Morten Haakstad . Mange gode venner som vakter; SteinErik Terjesen , Arne Tellefsen, Leif Tore Seljåsen og Jan Ivar Lundberg var sentrale navn. Per «Ringo» Jørgensen var «vaktsjef».
Diskotek på onsdag og fredag og levende musikk på lørdag bl.a. Arendal Rockklubb. Kanskje et av de første stedene Kathy Ryen opptrådte i band med bl a. sin bror Pål. Noen som husker bandnavnet? Totalt kaos og tvilsomt lovlig, men fint at mange har gode minner😃
«Birger Berg Pedersen»

Takk til Bjørn Barexstein, Tom Øyen, Bjørnar Larssen og Arendal Historie på Facebook for info

 

Posten har blitt vist 1091 ganger