The Impotents (1 & 2)

Bandnavn
The Impotents (1 & 2)

Når ble bandet startet
1977

Øvingssted
Arendal

Musikkstil
Punk

Bandmedlemmer
Tor Pedo alias Tore Neset – Gitar
Bjartmar Hagebenk alias Superflåze – Sang/Rytmer
Jon Blitz alias Lumpy Davy – Sang/Thar-Shenai/Gitar/Rytmer
Gearbox – Alias Cool Cat – Gitar
CutBert alias Robert Ommundsen – Rytmer/Sang

Bandets historie og diskografi
Arendals store punkband, fryktet og hatet.

FRA ROCKPEDIA
Punkband fra arendalsdistriktet, aktivt 1977-78, bestående av Tor Pedo (gtr, aka Tore Neset, f. 1956), Superflaaze (vox, trm, aka Kjell Olav Aase, d. 2007 – RIP), Cutbert (trm, aka Robert Ommundsen, f. 1951), Jon Blitz (tamb, thar-shenai, aka Bjørn Dagfinn “Dave” Jørgensen, f. 1954) og Gear Box (el. gtr, aka Geir Juveng, f. 1958).

Medlemmene hadde tidligere utgitt en rekke fanziner, der Cutbert og Blitz’ Deije Shits (1976-81), er den mest kjente. Pedo hadde også bidratt her, mens Superflaaze i ’75 ga ut sin egen, Madore.

The Impotents var aldri et definert band, men en løst organisert vennegjeng som spilte sammen ved tre anledninger. Box, Cutbert og Blitz hadde hjemmestudio og hadde laget musikk i forskjellige genre og besetninger siden tidlig 70-tall, uten å ha planer om å spille konserter eller gi ut plater. Det meste de hadde spilt inn var hippie- eller psykedelia inspirert, men Cutbert og Blitz oppdaget pønken da de kom tilbake til Norge etter en indiatur i ‘77 og innså at tiden hadde løpt fra den akustiske hippiemusikken.

På en fest høsten ’77 spilte de fire førstnevnte fra besetningen inn “Sick On You”, skrevet av Pedo. Låta er rå og primitiv, drevet frem av Pedos enkle gitarriff og Superflaazes vokal, som er aggressiv nok til å overstyre mikrofonen. Den korte og aggressive teksten “I want to be sick on you, that’s all I want to do!”, ble gjentatt i det snaue minuttet låta varer.

Samme høst spilte de inn “Fahren Fahren Fahren An Der Eisenbahn”. Denne er lengre, nesten syv minutter, seigere og kreditert hele bandet i fellesskap. Besetningen her var Gear Box (el. gitar), Pedo (ak. gitar), Blitz (vokal, thar-shenai), Superflaaze (trommer) og Cutbert (trommer), i tillegg til en tamburinklapperperkusjonist som bare er kreditert til unidentified subject. Låta kan neppe betegnes som pønk, men et sted i skjæringspunktet mellom rårock, dronerock og garagerock.

Pedo fikk under fødenavnet Neset en helside i fanzina 666 da Leon Latex/Leonard Borgzinner (aka Geir Arne Olsen 1957-1990 RIP) kom med første nummer sommeren ‘78. “Neset er en flittig låtskriver, men har foreløpig ingen muligheter til å få satt sine ideer ut i praksis.” Neset ble beskrevet som svoren rockfanatiker, og han ”blir nesten aggressiv når han hører noe som smaker av uekte musikk, som jazzrock eller disco”. 666 gjenga også en av Nesets tekster: “Raddisjævler”.

En siste låt, “We Are Ze Impotents”, ble innspilt omtrent et år etter de to første, denne gang uten Pedo, men med Blitz (ak. gtr og vox), Superflaaze (vox, rtm) og Cutbert (vox, trm).

“Sick on You” og “We Are Ze Impotents” ble A- og B-side på en kassettsingel som ble kopiert opp i få eksemplarer. Borgzinner i 666 fikk en av dem og slo det stort opp: ”Det fungerer ypperlig som tung-rock! Virkelig garage og dette var lenge før The Mekons (som de minner om) var påtenkt. “Sick on you” (…) er kanskje Norges første erklærte pønklåt! Dette er altså HISTORIE vi har med å gjøre og som sagt: det er original musikk!”

Det var ikke mange norske grupper å skrive om i 1978, og et band som faktisk hadde spilt inn noe var unikt. Ingen av de andre norske pønk gruppene som er nevnt i 666 hadde utgivelser å vise til.

Låtene ble allment tilgjengelige i 1980, da SHiT Tapes, kassettselskapet Box, Cutbert og Blitz drev sammen, kom med samlekassetten Greatest SHiTs from Silicon City med oppsamlet stoff fra arkivene 1974-80.

Box, Cutbert og Blitz hadde spilt inn materiale med mange forskjellige besetninger og i mange forskjellige genre, men Pedo og Superflaaze var kun med på Impotents-låtene. Mye av det øvrige materialet låt allerede på utgivelsestidspunktet temmelig datert, men The Impotents’ tre låter var blant det som pekte fremover.

Medlemmer

Posten har blitt vist 284 ganger